Centrum voor persoonlijke groei en bewustwording

Verdiepingsdagen: Innerlijk Kind

Merk je dat je wel eens heftig reageert op bepaalde situaties of personen? Het kan zijn dat niet je volwassen zelf dan geraakt is, maar het deel in jou wat pijn heeft opgelopen tijdens je kindertijd. In deze tweedaagse Workshops maak je contact met je innerlijk kind, zodat je weer vaker open en vrij in het leven kunt staan. 

Je innerlijk kind is dat deel van jouw bewustzijn dat van nature onschuldig is: speels, vrolijk, zonder zorgen en gewoon zichzelf.

Weer in contact komen met je innerlijk kind kan je helpen om onwerkte emoties te helen. Je hoeft geen groot jeugdtrauma te hebben om hiermee te werken. We hebben er allemaal baat bij. Simpelweg omdat iedereen in de kindertijd wel eens iets heeft meegemaakt dat ons bewust of onbewust pijn heeft gedaan.

Sommige mensen komen uit geweldige gezinnen. Anderen moesten van kinds af aan voor broertjes en/of zusjes zorgen, waardoor ze geen kans kregen om zelf kind te zijn of om te spelen. Weer andere kinderen werden niet aanvaard zoals ze zijn en gingen daarom aan zichzelf twijfelen. Al deze situaties kunnen wonden achterlaten in ons innerlijk kind. En als ze geen aandacht krijgen, kunnen bepaalde situaties en mensen emotioneel een uitdaging voor ons blijven. 

Door jouw reacties op moeilijke situaties in kaart te brengen, krijg je meer zicht op het innerlijk kind in jou. En bewustwording is de eerste stap naar verandering.