Deze dagen zijn bedoeld om in het proces van ontwikkeling te blijven. Om jezelf steeds uit te nodigen om echt van binnenuit te gaan leven. En in de veilige bedding van de groep diepere lagen in jezelf aan te raken.

Je hebt al ervaring met kijken naar jezelf, met werken aan verandering. Hierdoor heb je al bewustzijn op waar het bij jou om gaat en zal het proces gemakkelijker gaan. Dit geeft extra mogelijkheden tot groei, verandering en diepgang. In de groep ga je steeds aan de slag met verschillende thema's om jezelf steeds beter te leren kennen. Je kan stoppen met invullen voor een ander en het verschuilen achter je masker. Het leven is niet altijd leuk. Ophouden met de minder mooie kanten wegstoppen, zal je veel opleveren.

De nieuwe jaargroep start in januari 2020. Hieronder zie je de data en de thema's waar we mee gaan werken. Je bent van harte welkom! 

19 januari: autonomie. Met autonomie bedoelen we dat je in staat bent om je eigen leven vorm te geven: in relatie tot jezelf en anderen. Wij mensen hebben de capaciteit om regie te hebben over ons leve. Het is belangrijk om dit te blijven ontwikkelen. 

15 maart: projectie. Een menselijke proces waarin je angsten, wensen, gevoelens, gedachten en meer, van jezelf onbewust aan anderen toeschrijft. We kijken naar waar jij (nog) projecteert. En hoe je zelf verantwoordelijkheid kunt nemen.

7 juni: schaduwkant.  We hebben ze allemaal: eigenschappen die je liever niet ziet in jezelf. Vaak zijn ze al ontstaan door ervaringen in onze jeugd en hebben we geleerd ze te onderdrukken. Onze schaduwkanten verstoppen zich graag. En toch is het goed om ze in het licht te zetten. 

30 augustus: steun vragen. Deze dag gaat over steun leren vragen en ontvangen. We staan stil bij vragen als: waar haal jij steun vandaan? Hoe ervaar je steun en kun je        erom vragen als je het nodig hebt?

27 september: innerlijke criticus. Ken je die stem die steeds zegt dat je het niet goed doet? Wat een sukkel je bent en dat je er echt niet uitziet vandaag? Voor ons geluk is het natuurlijk belangrijk hoe anderen met ons omgaan. Maar vooral hoe je met jezelf omgaat. En soms doen we alsof we in het leger zitten: dat is onze innerlijke criticus. Een stem die iedereen zal hem herkennen. 

29 november: je plek innemen en afscheid. Welke plek heb je in het gezin van herkomst? En hoe neem jij je eigen plek en ruimte in? Daarna nemen we in de groep de tijd voor het afrondingsproces van een jaar.