Centrum voor persoonlijke groei en bewustwording

Breng in beweging wat vastzit in jouw leven

Familieopstellingen

Neem de plek in die jou toebehoort

Ons gezin van herkomst is het belangrijkste systeem waar we (onder)deel van zijn. Vanuit een diepe liefde voor onze ouders nemen we vaak al als klein kind een positie aan in onze familielijn. Hieruit ontstaan allerlei patronen die we ongemerkt in ons leven herhalen. Relaties raken dan verstrikt, waardoor we bijvoorbeeld voor onze partners, vrienden en collega's zorgen en daar onbewust iets voor terug verwachten.

Tijdens een familieopstelling leer je je los te maken van belemmeringen die niet bij jou horen. Je neemt je eigen plek in, die hoort bij jouw familiesysteem. Blokkades worden opgeheven en de energie kan weer vrij stromen. Als we bereid zijn om echt kijken (en daar is moed voor nodig), gaan we de patronen ook steeds meer herkennen in ons dagelijks leven. Uit diep respect voor het leven, leren we om verantwoordelijkheid te nemen voor onze eigen plek en bij de ander te laten wat van de ander is.

Opstellingen avonden

De opstellingen zijn vaak een bijzonder groepsproces waarin je de leden uit jouw vraagstuk uitnodigt om een plek in te nemen in de ruimte. Vanuit intuïtie ontstaat er een interactie en kunnen onbewuste patronen zich laten zien. Dit kan je helpen om op een diepere laag inzicht te krijgen in jouw persoonlijke thema’s en de eerste stap te zetten naar een oplossing. In de agenda vind je meer informatie en de actuele data.